23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí marsala s křupavými hranolky. Tato klasická italská pokrm vám jistě zvedne náladu a potěší chuťové buňky. S námi se naučíte, jak snadno připravit tuto lahůdku, která jistě bude stát za to! Zkuste to hned!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 šálek houbový vývar
- 1 šálek suchého marsaly
- 1 šálek smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmažte je z obou stran do zlatova.
- Přilijte houbový vývar a marsalu, nechte povařit alespoň 15 minut.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit asi 5 minut, nebo dokud nezhoustne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- S hranolkami podávejte horké.