23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí marsala s hranolkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí marsala s křupavými hranolky. Tato klasická italská pokrm vám jistě zvedne náladu a potěší chuťové buňky. S námi se naučíte, jak snadno připravit tuto lahůdku, která jistě bude stát za to! Zkuste to hned!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 šálek houbový vývar
  • 1 šálek suchého marsaly
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmažte je z obou stran do zlatova.
  3. Přilijte houbový vývar a marsalu, nechte povařit alespoň 15 minut.
  4. Přidejte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit asi 5 minut, nebo dokud nezhoustne.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. S hranolkami podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *