5. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí marsala s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na lahodné a výživné jídlo, pak kuřecí marsala s houbovou omáčkou je pro vás ta správná volba. Tento recept kombinuje kousky masa kuřecího prsa, které jsou osmaženy do zlatavého odstínu, s bohatou omáčkou na bázi hříbků a marsaly. Marsala dodává tomuto jídlu bohatou a kořeněnou chuť, zatímco houby přidávají texturu a další vrstvu chuti. Tento recept je rychlý, snadný a chutný a určitě zaujme vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento skvělý recept a užijte si ho s rodinou a přáteli.

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 250 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml Marsaly nebo suchého bílého vína
  • stroužek másla
  • petrželka (na ozdobu)
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme prsa z obou stran do zlatova. Odložíme stranou.
  3. Do stejné pánve přidáme na kostky nakrájenou cibuli a česnek a lehce osmažíme.
  4. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a smažíme, dokud nezhořknou. Přidáme máslo a necháme rozpustit.
  5. Přilijeme Marsalu (nebo víno) a necháme chvíli vařit, dokud alkohol nevyprchá.
  6. Přidáme smetanu a kuřecí vývar a necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne. Můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
  7. Vrátíme do pánve opečená kuřecí prsa a necháme probublat alespoň 5 minut, aby se příchuť propojila.
  8. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší a ozdobíme naťou petrželky.
  9. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *