17. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí marsala s houbami, který spojuje chutné kousky kuřecího masa s aromatickými houbami a omáčkou z Marsala vína. Tento jednoduchý a chutný recept je skvělou volbou pro večeři plnou lahodných kombinací chutí. Podívejte se na návod k přípravě a vytvořte si doma tento lahodný italský pokrm!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200g žampionů, nakrájených na plátky
- 1 šálek marsaly vína
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a restujte, dokud není sklovitá. Přidejte česnek a restujte další minutu.
- Přidejte žampiony a nechte je vařit, dokud nezhrubnou.
- Pour in the marsala wine and chicken broth, and bring to a simmer.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte, dokud nejsou prsa uvařená a omáčka zahustne.
- Přidejte smetanu a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
- Podávejte s vařeným těstovinami nebo rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.