17. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí marsala s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí marsala s houbami, který spojuje chutné kousky kuřecího masa s aromatickými houbami a omáčkou z Marsala vína. Tento jednoduchý a chutný recept je skvělou volbou pro večeři plnou lahodných kombinací chutí. Podívejte se na návod k přípravě a vytvořte si doma tento lahodný italský pokrm!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 šálek marsaly vína
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte cibuli a restujte, dokud není sklovitá. Přidejte česnek a restujte další minutu.
  3. Přidejte žampiony a nechte je vařit, dokud nezhrubnou.
  4. Pour in the marsala wine and chicken broth, and bring to a simmer.
  5. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte, dokud nejsou prsa uvařená a omáčka zahustne.
  6. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Podávejte s vařeným těstovinami nebo rýží a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *