30. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí kung pao se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit lahodné a pikantní kuřecí kung pao s křupavou zeleninou doma. Tento tradiční čínský pokrm je plný exotických chutí a bude skvělou volbou pro milovníky ostřejších jídel. Postup je jednoduchý a recept je vhodný i pro začátečníky v kuchyni. Nechte se inspirovat a zkuste něco nového!

Suroviny:

  • 400g kuřecího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • hrst arašídů
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Pak si nakrájejte papriky, cibuli a česnek na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte do změknutí.
  5. V misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med, kukuřičný škrob a červenou papriku.
  6. Přidejte tuto směs do pánve s masem a zeleninou a promíchejte.
  7. Podávejte s vařenou rýží a posypte hrstí arašídů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *