8. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný kuřecí kung pao s rýží doma! Tento tradiční čínský recept kombinuje křupavé kuřecí kousky s omáčkou na bázi sójové omáčky, sladko-kyselou chutí a dochucenými arašídovými oříšky. Nechte se okouzlit exotickou chuťovou bombou připravenou během chvilky!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 paprika
- 1 cibule
- 100 g arašídů
- 1 česnek
- 1 pálka zázvoru
- 100 ml vody
- vařená rýže
Postup
- Nejprve si připravte omáčku smícháním sójové omáčky, rybí omáčky, cukru a vody.
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olej a restujte na něm kuřecí maso spolu s nakrájeným česnekem a zázvorem.
- Přidejte nakrájenou cibuli a papriku a restujte dalších pár minut.
- Poté přidejte omáčku a nechte vše provařit do změknutí masa.
- Přidejte arašídy a prohřejte je spolu s masem.
- Smažte si rýži a podávejte s kuřecím kung pao.