14. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí kroketky s béchamelovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné kuřecí kroketky s béchamelovou omáčkou? Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který ocení celá rodina. Kuřecí kroketky jsou vyrobeny z jemného kuřecího masa, které je kombinováno s výraznými bylinkami a kořením. Poté jsou křupavě osmahnuty, aby získaly vynikající texturu. Béchamelová omáčka je bohatá, krémová a dokonale doplňuje chuť krokettek. Tento recept je ideální jako hlavní jídlo nebo jako chutná příloha. Přidejte k tomu čerstvé zeleninové saláty a tvořte si z vyhraněných chutí nezapomenutelnou večeři.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, oregano, petrželka (dle chuti)

Postup

  1. Nejprve uvařte kuřecí maso ve vody se solí a oreganem. Po uvaření nechte maso vychladnout a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a za stálého míchání přidejte hladkou mouku. Nechte mouku chvíli lehce zezlátnout.
  3. Po malých dávkách přilévejte mléko a stále míchejte, dokud nezískáte hladkou a hustou omáčku. Přidejte sůl, pepř a petrželku dle chuti.
  4. Pak přidejte nakrájené kuřecí maso a dobře promíchejte. Nechte omáčku vychladnout a zatáhnout.
  5. Z vychladlé omáčky vytvarujte koule, které obalte ve rozšlehaných vejcích a následně ve strouhance.
  6. Kuřecí kroketky opečte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  7. Hotové kroketky můžete podávat například s bramborovou kaší nebo s čerstvou zeleninovou salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *