2. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasické americké kuřecí křidýlka Buffalo s pikantním omáčkou. Skořicově dochucené a hravé, ideální pro pikantní milovníky! Naučte se vařit tento oblíbený recept doma a potěšte své chuťové buňky.
Suroviny:
- 1 kg kuřecích křidýlek
- 1 hrnek hladké mouky
- sůl, pepř, paprika
- olej na smažení
- 150 g másla
- 150 ml ostré omáčky typu Tabasco
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce octa
Postup:
- Nejprve si kuřecí křidýlka ořízneme na menší kousky a osolíme, opepříme a poprášíme paprikou.
- V misce smícháme mouku s trochou soli a pepře a obalíme v ní křidýlka.
- V hlubokém hrnci rozehřejeme olej a křidýlka z obalovací směsi postupně smažíme do zlatova.
- Mezitím si připravíme omáčku - rozehřejeme máslo a přidáme ostrou omáčku, med a ocet. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- Hotová křidýlka z oleje vyjmeme a přendáme do misky. Zalijeme je připravenou omáčkou a dáme do trouby na 10 minut, aby se omáčka pěkně vsákla.
- Podáváme s zeleninovým salátem a dipem z bílého jogurtu s bylinkami.