9. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí křidélka na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li si vychutnat lahodná kuřecí křidélka na grilu, nezapomeňte si připravit chuťově bohaté marinády a důkladně je nechat pro penetraci masa přes noc. S grilem rozpáleným na správnou teplotu a sestaveným s kvalitním uhlím, si můžete užít křupavou kůrku a šťavnaté maso plné aroma a chuti. Stačí si vybrat oblíbené koření a bylinky a nechat grilování proběhnout. Tento recept je skvělým způsobem, jak si pořádně pochutnat na grilovaném masu.

Suroviny

  • 500g kuřecích křidélek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička česneku granulovaného
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním olivového oleje, medu, papriky, česneku, soli a pepře v misce.
  2. Kuřecí křidélka očistíme a osušíme ubrouskem.
  3. Křidélka potřeme připravenou marinádou z obou stran a necháme je minimálně hodinu odležet v lednici.
  4. Gril předehřejeme na střední teplotu a křidélka na něm opékáme asi 15-20 minut, obracíme je pravidelně a potíráme zbývající marinádou.
  5. Po upečení necháme křidélka chvíli odpočinout a můžeme podávat s čerstvým salátem nebo dipem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *