12. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí korma se švestkami, které spojují pikantní a sladké chutě v jednom pokrmu. Tento lahodný recept bude skvělou volbou pro milovníky exotických pokrmů i tradičních českých jídel. S tímto receptem si určitě získáte všechny své hosty! Získejte inspiraci a vyzkoušejte nový recept ještě dnes.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 100 g sušených švestek
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, kmín, koriandr
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme ze všech stran.
- Přidáme na kostky nakrájené rajče a cca 200 ml kuřecího vývaru.
- Přikryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut, dokud masa neskápne.
- Přidáme na kostky nakrájené sušené švestky a dochutíme solí, pepřem, kmínem a koriandrem.
- Pokračujeme v dušení dalších 10 minut.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo bramborem.