12. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí korma se švestkami, které spojují pikantní a sladké chutě v jednom pokrmu. Tento lahodný recept bude skvělou volbou pro milovníky exotických pokrmů i tradičních českých jídel. S tímto receptem si určitě získáte všechny své hosty! Získejte inspiraci a vyzkoušejte nový recept ještě dnes.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 100 g sušených švestek
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kmín, koriandr

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme ze všech stran.
  3. Přidáme na kostky nakrájené rajče a cca 200 ml kuřecího vývaru.
  4. Přikryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut, dokud masa neskápne.
  5. Přidáme na kostky nakrájené sušené švestky a dochutíme solí, pepřem, kmínem a koriandrem.
  6. Pokračujeme v dušení dalších 10 minut.
  7. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *