1. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný a zdravý recept na kuřecí korma se špenátem? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto indického jídla vás rozhodně nadchne! Korma je tradiční indické jídlo s bohatou směsí koření, která přináší dokonalou kombinaci chuti a vůně. Kombinace kuřecího masa s špenátem dodává tomuto jídlu nejen nutriční hodnotu, ale také vynikající chuť. S naším receptem na kuřecí korma se špenátem si můžete vychutnat exotickou indickou kuchyni přímo z pohodlí svého domova. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento výtečný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 250 g špenátu
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce korma koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml smetany ke vaření
  • čerstvý koriandr na ozdobu (podle chuti)

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  3. Ve větší pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso není zprudka zezlátovatělé.
  5. Přidejte všechny korma koření (kmín, kurkuma, koriandr, kardamom, sůl, paprika) a smažte ještě asi 2 minuty.
  6. Přidejte špenát a smetanu ke vaření. Vařte, dokud se špenát nezeštíhne a omáčka nezhoustne.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  8. Na závěr můžete jídlo ozdobit čerstvým koriandrem.
  9. Servírujte s rýží, naan chlebem nebo dalším přílohou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *