25. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na chutnou a výživnou večeři, pak je kuřecí korma s výraznými kořeněnými omáčkou tou pravou volbou. Tento recept vás okouzlí perfektní kombinací křehkého kuřecího masa a bohaté omáčky plné aromatických koření. Vaše chuťové pohárky budou naplněny výrazným kořeněným zážitkem, který vám přinese pocit spokojenosti a sytosti. Tato lahodná večeře je snadno připravitelná a určitě vás nadchne svou jedinečnou chuťovou symfonií. Užijte si tento skvělý recept a dopřejte si chuťovou exkurzi do indické kuchyně!
Suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce koření korma
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a na něm osmažte na kostičky nakrájené kuřecí prsa.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte koření korma, kurkumu, koriandr, kmín, sůl a pepř a promíchejte, dokud se koření nezačne uvolňovat.
- Přidejte kokosové mléko a nechte omáčku pomalu vařit a zhoustnout asi 10 minut.
- Na konci přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte.
- Pokud chcete, můžete omáčku předejít mixérem, aby byla hladší.
- Servírujte kuřecí korma s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.