30. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuřecí korma s rýží Basmati
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na kuřecí korma s rýží Basmati. Tento tradiční jídlo je plné bohatých chutí a aromatických koření, ideální pro rodinné stolování nebo slavnostní večeři. Kuřecí korma, připravená z kvalitních surovin a servírovaná s nadýchanou rýží Basmati, osloví všechny gurmány. Užijte si jedinečnou chuť a vůni, která z vaší kuchyně učiní pravou indickou hostinu. Recept je jednoduchý a rychle připravitelný, ideální pro každodenní vaření i speciální příležitosti.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 3 lžíce korma pasty
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 g krémového sýra
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 200 g rýže Basmati
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  • Rýži Basmati uvařte podle návodu na balení.
  • Na středně velké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
  • Přidejte česnek a zázvor, restujte další dvě minuty.
  • Přidejte kuřecí prsa nakrájená na kousky a opečte je dozlatova.
  • Přimíchejte korma pastu a dobře promíchejte, aby maso bylo pastou pokryté.
  • Přilijte kuřecí vývar a kokosové mléko, přivedete k varu a poté vařte na mírném ohni 15 minut.
  • Přidáte krémový sýr a cukr, osolte a opepřete podle chuti a vařte dalších 5 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
  • Rýži podávejte jako přílohu, kuřecí korma posypte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *