7. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si domácí kuřecí korma s rýží a luskem a překvapte své chuťové buňky exotickými kořeněnými chutěmi. Tento tradiční indický recept je snadný na přípravu a perfektní volbou pro rychlou a zdravou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes! Suroviny:
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g hrášku
- 1 hrnek rýže
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, kari koření
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažte ho ze všech stran.
- Přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí, pepřem a kari kořením podle chuti.
- Přidejte hrášek a vařte asi 5 minut.
- V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vařte v ní rýži podle návodu na obalu.
- Podávejte kuřecí korma s rýží a luskem. Dobrou chuť!