29. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s rýží a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí korma s rýží a hráškem recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá a chutná kombinace masa, zeleniny a koření je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit bohatou chuťovou paletou tradiční indické kuchyně.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 2 lžíce korma koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 400g rajčat z konzervy
  • 200g rýže
  • 200g mražených hrášků
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme korma koření, mletý koriandr, kurkumu, rajčata z konzervy a necháme vařit asi 15 minut.
  4. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  5. Přidáme mražené hrášky do kuřecí směsi a necháme vařit dalších 5 minut.
  6. Smažíme petrželku na pánvi a na závěr ji použijeme na ozdobu jídla.
  7. Servírujeme kuřecí korma s rýží a hráškem posypané čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *