29. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí korma s rýží a hráškem recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá a chutná kombinace masa, zeleniny a koření je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit bohatou chuťovou paletou tradiční indické kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 2 lžíce korma koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 400g rajčat z konzervy
- 200g rýže
- 200g mražených hrášků
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme korma koření, mletý koriandr, kurkumu, rajčata z konzervy a necháme vařit asi 15 minut.
- Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Přidáme mražené hrášky do kuřecí směsi a necháme vařit dalších 5 minut.
- Smažíme petrželku na pánvi a na závěr ji použijeme na ozdobu jídla.
- Servírujeme kuřecí korma s rýží a hráškem posypané čerstvou petrželkou.