22. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit tradiční indickou kuchyní s receptem na lahodné kuřecí korma, podávané s plackou. Tento exotický pokrm vás rozhodně dostane svou unikátní kombinací chutí a vůní. Připravte si ho doma a užijte si výlet do indické kuchyně!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte a osmažte na oleji ve velké pánvi.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte dozlatova.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a promíchejte.
- Přidejte rajčata z konzervy a nechte krátce povařit.
- Přilijte smetanu a nechte provařit asi 10 minut.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- S podávejte s plackou nebo rýží.