22. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s plackou.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit tradiční indickou kuchyní s receptem na lahodné kuřecí korma, podávané s plackou. Tento exotický pokrm vás rozhodně dostane svou unikátní kombinací chutí a vůní. Připravte si ho doma a užijte si výlet do indické kuchyně!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400g rajčat z konzervy
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte a osmažte na oleji ve velké pánvi.
  3. Přidejte kuřecí maso a orestujte dozlatova.
  4. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a promíchejte.
  5. Přidejte rajčata z konzervy a nechte krátce povařit.
  6. Přilijte smetanu a nechte provařit asi 10 minut.
  7. Osolte a opepřete podle chuti.
  8. S podávejte s plackou nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *