16. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naše receptura na kuřecí korma s mangem je dokonalou kombinací chuťových kontrastů. Zkuste si připravit toto exotické jídlo plné jemně kořeněných omáček, lahodného kuřecího masa a sladkého manga. Recept je snadný a rychlý, ideální pro večeři plnou exotiky a chutí.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mango
- 300ml kokosového mléka
- 2 lžíce korma koření
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek a kousekované kuřecí maso. Osmahněte, dokud masa nezezlátne na vnější straně.
- Přidejte na proužky nakrájenou papriku a pokrájené mango. Nechte vařit a míchejte asi 5 minut.
- Přidejte korma koření a promíchejte, aby se dostalo na všechny části jídla.
- Přilijte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud kuřecí maso není měkké a omáčka zahustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.
- Pokud chcete, ozdobte jídlo čerstvým nasekaným koriandrem.