3. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s mandlovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Zdravý a chutný recept na kuřecí korma s mandlovým pyré, který vás překvapí svou lahodnou kombinací chutí. Vyzkoušejte jedinečnou indickou specialitu plnou aromatických koření a lahodného mandlového pyré. Jemná kuřecí kůže se perfektně doplní s křupavými mandlemi a chuťově bohatým omáčkou. S tímto receptem zaručeně ohromíte všechny své hosty!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce korma koření
  • 200 ml smetany ke vaření
  • sůl a pepř dle chuti
  • 100g mandlí
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a opékejte dozlatova.
  3. Přidejte korma koření, sůl a pepř podle chuti a smetanu ke vaření. Vařte cca 10 minut, než je kuřecí maso hotové a omáčka zahuštěná.
  4. Mezitím na suché panevi rozpalte máslo a osmahněte na něm mandle, dokud nezačnou vonět a zezlátnout.
  5. Mandlovou směs rozmixujte v mixéru na jemné pyré.
  6. Servírujte kuřecí korma s mandlovým pyré a doplňte rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *