29. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s mandlovým krémem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si silnou chuť a bohatou kombinaci dochucovadel v našem receptu na kuřecí korma s mandlovým krémem. Tento tradiční indický pokrm je plný aromatických bylinek a koření, které propůjčují kuřecímu masu bohatou a jemnou chuť. Mandlový krém přidává jemnost a bohatost omáčce, která se perfektně hodí k rýži nebo indickému chlebu naan. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a vytvořte si indickou kuchyni přímo u vás doma.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce korma koření (garam masala)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky mletého červeného pepře
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mandlového krému
  • 100 ml vody
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na podávání: čerstvá koriandrova nať

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte prolisované česnekové stroužky a osmažte je společně s cibulí.
  3. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky a opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte korma koření, kmín, koriandr, kurkumu a červený pepř. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a vodu. Dobře promíchejte a vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. Přidejte mandlový krém a promíchejte. Přidávejte postupně a ochutnávejte, abyste dosáhli požadované chuti.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, povařte déle, aby se zahustila.
  8. Ochutnejte omáčku a případně ji dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem (naan) a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *