29. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si silnou chuť a bohatou kombinaci dochucovadel v našem receptu na kuřecí korma s mandlovým krémem. Tento tradiční indický pokrm je plný aromatických bylinek a koření, které propůjčují kuřecímu masu bohatou a jemnou chuť. Mandlový krém přidává jemnost a bohatost omáčce, která se perfektně hodí k rýži nebo indickému chlebu naan. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a vytvořte si indickou kuchyni přímo u vás doma.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce korma koření (garam masala)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky mletého červeného pepře
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g mandlového krému
- 100 ml vody
- Sůl a pepř podle chuti
- Na podávání: čerstvá koriandrova nať
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte prolisované česnekové stroužky a osmažte je společně s cibulí.
- Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky a opékejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte korma koření, kmín, koriandr, kurkumu a červený pepř. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte smetanu ke šlehání a vodu. Dobře promíchejte a vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Přidejte mandlový krém a promíchejte. Přidávejte postupně a ochutnávejte, abyste dosáhli požadované chuti.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, povařte déle, aby se zahustila.
- Ochutnejte omáčku a případně ji dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem (naan) a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.