24. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte jednoduchý a lahodný recept na kuřecí korma s mandlovou omáčkou? Vyzkoušejte tento šťavnatý a aromatický pokrm, který vás určitě nadchne. Kousky kuřecího masa jsou zjemněné v kořeněné marinádě a smažené do zlatova. Poté je přelité krémovou omáčkou z mandlí, která dodává jemnou oříškovou chuť. Podávejte s přílohou podle vašeho výběru – rýže, chléb nebo naan. Tento recept je skvělou volbou pro večeři, kterou si můžete snadno připravit ve vlastní kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své blízké skvělou exotickou specialitou!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce mandlové mouky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř dle chuti
- Mandle na ozdobu
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli s česnekem osmažte do sklovata.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín, skořici a zázvor. Osmažte koření asi 1 minutu, dokud neuvolní vůně.
- Přidejte kuřecí prsa a osmahněte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mandlovou mouku, kokosové mléko a smetanu. Promíchejte a nechejte vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle své chuti.
- Při servírování posypte jídlo nastrouhanými mandlemi.