23. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s mákem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a chutné recept na kuřecí korma s mákem. Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření. Připravte si ho doma a užijte si lahodnou exotickou chuť!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 ml smetany ke vaření
  • 100 g máku
  • sůl a pepř podle chuti
  • petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran.
  3. Přidáme mleté koření (kmín, skořici, kurkumu a koriandr) a restujeme ještě chvilku.
  4. Přilijeme smetanu ke vaření a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidáme mák a promícháme, necháme chvilku provařit.
  6. Ochutíme solí a pepřem a podáváme posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *