23. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a chutné recept na kuřecí korma s mákem. Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření. Připravte si ho doma a užijte si lahodnou exotickou chuť!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 400 ml smetany ke vaření
- 100 g máku
- sůl a pepř podle chuti
- petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran.
- Přidáme mleté koření (kmín, skořici, kurkumu a koriandr) a restujeme ještě chvilku.
- Přilijeme smetanu ke vaření a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme mák a promícháme, necháme chvilku provařit.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme posypané nasekanou petrželí.