8. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s listovým špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši výtečnou recepturu na kuřecí korma s čerstvým listovým špenátem. Tento lahodný pokrm je perfektní volbou pro ty, kdo milují chutnou i zdravou stravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s bohatým aroma exotických koření a osvěžujícím špenátem poskytne neodolatelný zážitek pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný recept a užijte si šťavnaté kuřecí maso s výraznou chutí a vůní.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (na kousky)
  • 2 cibule (na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 šálky listového špenátu (nasekaného)
  • 1 pohár smetany ke šlehání
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. V hrnci nebo kastrolu rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a kousky kuřecího masa. Vařte, dokud masa nezežloutnou ze všech stran.
  3. Přidejte kari koření, koriandr, kmín, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu a cibuli.
  4. Zmírněte oheň a podlijte směs malým množstvím vody. Duste pod pokličkou, dokud se kuřecí maso neudělá a cibule nezměkne.
  5. Přidejte listový špenát a nechte ho lehce povadnout.
  6. Přilijte smetanu ke šlehání a vařte asi 5-7 minut, nebo dokud se omáčka nezahustí.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  8. Servírujte kuřecí korma s rýží, naan chlebem nebo chapati.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *