8. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši výtečnou recepturu na kuřecí korma s čerstvým listovým špenátem. Tento lahodný pokrm je perfektní volbou pro ty, kdo milují chutnou i zdravou stravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s bohatým aroma exotických koření a osvěžujícím špenátem poskytne neodolatelný zážitek pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný recept a užijte si šťavnaté kuřecí maso s výraznou chutí a vůní.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (na kousky)
- 2 cibule (na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 šálky listového špenátu (nasekaného)
- 1 pohár smetany ke šlehání
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- V hrnci nebo kastrolu rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a kousky kuřecího masa. Vařte, dokud masa nezežloutnou ze všech stran.
- Přidejte kari koření, koriandr, kmín, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu a cibuli.
- Zmírněte oheň a podlijte směs malým množstvím vody. Duste pod pokličkou, dokud se kuřecí maso neudělá a cibule nezměkne.
- Přidejte listový špenát a nechte ho lehce povadnout.
- Přilijte smetanu ke šlehání a vařte asi 5-7 minut, nebo dokud se omáčka nezahustí.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Servírujte kuřecí korma s rýží, naan chlebem nebo chapati.