20. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš úžasný recept na kuřecí korma s kořeněnou rýží! Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a aromat, které vás okouzlí. Kuřecí maso je nádherně marinované v kořeněném jogurtovém nálevu a poté spolu s omáčkou z rajčat a směsí indických koření vaříme do měkka. Podáváme s dlouhým, vonným rýžovým přílohami, který dělá z tohoto jídla dokonalou kombinaci. Naše jednoduchá příprava a skvělé výsledky vás přesvědčí, že se budete vždy vracet k tomuto receptu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotickou chuť Indické kuchyně!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nakrájíme kuřecí maso na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme, dokud není zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření, kmín a koriandr a promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, dochutíme solí a pepřem.
- Nechejte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.