20. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kořeněnou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš úžasný recept na kuřecí korma s kořeněnou rýží! Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a aromat, které vás okouzlí. Kuřecí maso je nádherně marinované v kořeněném jogurtovém nálevu a poté spolu s omáčkou z rajčat a směsí indických koření vaříme do měkka. Podáváme s dlouhým, vonným rýžovým přílohami, který dělá z tohoto jídla dokonalou kombinaci. Naše jednoduchá příprava a skvělé výsledky vás přesvědčí, že se budete vždy vracet k tomuto receptu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotickou chuť Indické kuchyně!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nakrájíme kuřecí maso na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  3. Přidáme kuřecí maso a opékáme, dokud není zlatě hnědé.
  4. Přidáme kari koření, kmín a koriandr a promícháme.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, dochutíme solí a pepřem.
  6. Nechejte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *