24. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí korma s kořeněnou omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který potěší vaši chuťovou buňku. Kousky kuřecího masa jsou smaženy s exotickými kořením, jako je kurkuma, koriandr a kardamom, a zalité lahodnou omáčkou z jogurtu, rajčat a másla. Tento recept je oblíbeným pokrmem indické kuchyně a jistě si získá přízeň vašich rodinných příslušníků i hostů. Připravte si kuřecí korma s kořeněnou omáčkou a dopřejte si skvělou chuťovou podívanou.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 3 stroužky česneku (utřeného)
- 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte další dvě minuty.
- Přidejte všechny koření (garam masalu, kurkumu, koriandr, skořici, kmín a kardamom) a smažte dalších pár minut, dokud se všechny vůně nespojí.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je ze všech stran, dokud nezežloutnou.
- Přilijte kokosové mléko a nechte omáčku vařit na středním ohni asi 15 minut, nebo dokud se kuřecí maso neprovaří a omáčka nezhoustne.
- Při dochucování použijte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.