22. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chuťově bohatý a exotický recept na kuřecí korma s kokosovým mlékem? Naše svěží a jednoduchá verze vám přinese potěšení! S kuřecím masem, směsí korma koření a kokosovým mlékem vytvoříte ohromující kulinářský zážitek. Ponořte se do světa orientálních vůní a ochutnejte tuto lahodnou indickou specialitu. Naše receptura vám bude krok za krokem ukazovat, jak snadno připravit toto chutné jídlo. Navíc, naše ingredience jsou běžně dostupné v každém obchodě. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto vynikajícím kuřecím kormou s kokosovým mlékem a užijte si autentickou indickou kuchyni z pohodlí domova!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce korma koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička soli
- čerstvá koriandr na ozdobu (volitelné)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a korma koření. Promíchejte a míchejte ještě 2 minuty.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte kokosové mléko, rajčatový protlak, sůl a cukr. Promíchejte a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu a vařte 20-25 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
- Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem.