6. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kokosovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí korma s exotickou kokosovou omáčkou. Tento recept spojuje pikantní korejské koření s jemnou chutí kokosu, vytvářející dokonalou kombinaci chutí. Podávejte s rýží nebo čerstvou zeleninou a uvážli podávat rodině nebo přátelům. Zároveň se jedná o nízkou údržbový pokrm, který je snadný a rychlý k přípravě.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce korma koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • strouhaný kokos na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kuřecí prsa nakrájená na kostky a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte korma koření a důkladně promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a rajčatovou pastu a nechte omáčku provařit asi 15 minut.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
  7. Servírujte s vařenou rýží a posypte strouhaným kokosem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *