6. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tentokrát si vychutnejte exotický zážitek s naším receptem na lahodné kuřecí korma s kokosem. Tato tradiční indická specialita spojuje jemné nuance směsi koření s krémovou kokosovou omáčkou a kousky šťavnatého kuřecího masa. Připravte si toto jednoduché a chutné jídlo plné exotických vůní a užijte si autentickou indickou kuchyni v pohodlí vašeho domova. Objednejte si potřebné suroviny a začněte kuchařskou výzvou ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mletého koriandru
- ¼ lžičky mletého kardamomu
- ¼ lžičky mletého skořice
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce čerstvě vymačkaného citronového džusu
- Sůl a pepř podle chuti
- Svařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor a míchejte asi 1 minutu.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kardamom a skořici. Míchejte dalších 2 minuty, dokud se všechny koření nerozvoní.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsíčka a míchejte, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přilijte kokosové mléko a citronový džus. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Všechno promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud není maso měkké a omáčka zhoustne.
- Servírujte s vařenou rýží a posypte nastrouhaným kokosem.