10. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kari a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí korma s kari a rýží – tradiční indické jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept je snadno připravitelný a přináší nepopsatelnou chuťovou explozi. Podívejte se na náš jednoduchý návod a užijte si jedinečnou kombinaci kuřecího masa, křupavé zeleniny a kořeněné rýže. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné! Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud není maso zprudka.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a kari koření a promíchejte.
  4. Na závěr přidejte kokosové mléko a nechte provařit do zhoustnutí omáčky.
  5. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  6. Podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *