8. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí korma s kari je lahodný indický recept plný exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje něžné kousky kuřecího masa s pikantními kari kořením a smetanovou omáčkou. S každým soustem se budete potápět do světa orientální kuchyně plné výrazných a jedinečných chutí. S naším jednoduchým receptem na kuřecí korma s kari si můžete připravit autentické indické jídlo přímo v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést kombinací koření, bylinek a lahodného kuřecího masa!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 400 ml kokosového mléka
- 1 hrnek vývaru (masový nebo zeleninový)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Soľ a pepř podle chuti
- Čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a rozpůlené stroužky česneku, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
- Přidejte kari koření, mletý zázvor, kmín a skořici. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidejte kokosové mléko a vývar. Zamíchejte a nechte začít vařit.
- Uvařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud kuřecí maso není dokonale měkké a omáčka se zredukuje.
- Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.
- Potrkejte nasekanou petrželkou před podáváním.