24. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodné kuřecí korma s jogurtem, tradiční severoindické jídlo plné kořeněných chutí a aromat. Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si exotickou večeři doma!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 300g jogurtu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1 lžička chilli prášku
- Čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Do misky smícháme jogurt, mletý zázvor, kurkumu, kmín, koriandr, sůl a chilli prášek.
- Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do marinády a necháme minimálně 1 hodinu odležet v chladničce.
- Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované česnek. Přidáme do ní marinované kuřecí maso a dusíme ho do měkka.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přilít trochu vody. Dochutíme sojovou omáčkou nebo solí podle chuti.
- Podáváme s rýží a ozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!