23. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s jemnými kořeněnými omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí korma s jemnými kořeněnými omáčkou je ohromující indický recept, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, exotických koření a bohaté omáčky vás okouzlí. Tento recept vám umožní prozkoumat záhadnou světovou kuchyni a zažít autentickou chuť Indie. Připravte se na okamžitou cestu do země barev a vůní s tímto dechberoucím kuřecím kormou.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mleté červené papriky (volitelně)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce mandlové strouhanky (volitelně)
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánev si rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte nakrájený česnek, zázvor a všechny koření, a osmažte ještě asi minutu, dokud se nezačnou vydávat aroma.
  5. Přidejte kuřecí maso a opečte z každé strany, dokud nezezlátne.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání a kokosové mléko, promíchejte a nechte vařit asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso nezměkne.
  7. Přidejte mandlovou strouhanku a promíchejte, aby se omáčka zahustila.
  8. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  9. Ochutnejte omáčku a případně přidejte sůl a pepř dle chuti.
  10. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *