3. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s jemným kořeněním
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí korma s jemným kořeněním, které přináší šťavnaté a aromatické chutě. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně a je snadno připravitelný i pro začátečníky. Získejte inspiraci a zkuste něco nového v kuchyni s tímto jedinečným receptem!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (na kostkách)
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (mačkané)
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400g rajčat (rozmačkaná)
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme kuřecí maso a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme všechny koření a promícháme.
  4. Přidáme rozmačkaná rajčata a necháme dusit do měkka.
  5. Hrnec zakryjeme víkem a dusíme na mírném plameni asi 20 minut, občas promícháme.
  6. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *