6. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s jehněčím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné spojení kuřecího korma s jehněčím masem v tomto receptu plném exotických chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky kořeněných jídel plných masa. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 400g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 lžička soli
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a maso jehněčí. Orestujeme z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a vše prohřejeme.
  4. Přidáme všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, skořice, kardamom) a osmahneme asi 2 minuty.
  5. Přilijeme rajčatové pyré a promícháme. Přidáme sůl a vaříme pod pokličkou asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  6. Podáváme posypané nasekanou petrželkou. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *