14. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný recept na kuřecí korma s jasmínovou rýží? Přijdte a objevte tento exotický pokrm, který kombinuje bohaté koření s jemností jasmínové rýže. Tenké plátky kuřecího masa jsou smíchány s aromatickou směsí indických koření a vařeny v hustém omáčce na bázi jogurtu. Podává se s vonnou jasmínovou rýží, která dokonale doplňuje bohaté chutě a vytváří tak skvělou kombinaci chutí. Připravte si toto jednoduché, avšak okouzlující jídlo plné exotického koření a užijte si skvělou chuť indické kuchyně.
Suroviny
- 400g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 200ml smetany ke šlehání
- 200ml vývaru (můžete použít kuřecí nebo zeleninový)
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud není zprudka na všech stranách upečené.
- Nasypte kari koření, kmín, kurkumu a papriku. Promíchejte a nechte chvíli podusit, aby se všechny přísady propojily.
- Přidejte smetanu a vývar a dobře promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat více vývaru. Případně, pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji nechat chvíli povařit, aby zhoustla.
- Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zredukuje.
- Před podáváním dochuťte solí podle chuti.
- Servírujte s vaší oblíbenou jasmínovou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.