Pokud hledáte překvapivě lahodný recept na kuřecí korma s indickými kořením, jste na správném místě! Tento tradiční indický pokrm je tvořen šťavnatými kousky kuřecího masa zalitými aromatickou směsí indických koření. Snažíte-li se přinést na svůj talíř exotické chutě, toto jídlo splní vaše očekávání. Nechte se okouzlit vůní skořice, kardamomu a koriandru a vařte si doma autentické kuřecí korma s indickými kořením!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce korma koření
- 250ml smetany ke šlehání
- 250ml kokosového mléka
- Na dochucení: sůl, pepř
- Petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme a okořeníme pepřem.
- Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a papriku na drobné kousky.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud masa nezezlátne.
- Přidáme korma koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Po chvíli přidáme smetanu ke šlehání a kokosové mléko.
- Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud není maso měkké a omáčka má správnou konzistenci.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.