29. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s cizrnou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí korma s cizrnou a rýží. Jednoduchá, ale chutná kombinace kuřecího masa, koření a cizrny je perfektní volbou pro každodenní oběd či večeři. Podávejte s aromatickou rýží a pochutnejte si na lahodné exotické kombinaci chutí. Připravte si tento skvělý pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 plechovka cizrny (odceděná)
  • 400g rajčat (nakrájená na kostičky)
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže pro podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran, dokud zůstane růžové.
  3. Přidejte rajčata, cizrnu a koření (kurkuma, koriandr, kmín, skořice) a promíchejte.
  4. Přidejte sůl a pepř dle chuti, přidejte trochu vody pokud je směs příliš hustá.
  5. Nechejte jídlo vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Po uvaření podávejte kuřecí korma s cizrnou s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *