18. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit jednoduchým a chutným receptem na kuřecí korma s cizrnou. Tato tradiční indická specialita spojuje jemné kuřecí maso s aromaticko-kořeněnou cizrnou, která dodá jídlu pikantní chuť. S naším receptem snadno připravíte lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu. Podívejte se na naše kroky a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kormy
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 rajčata
  • olej
  • sůl, pepř, kari, kurkuma

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso.
  2. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme.
  3. Přidáme kormu a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme kari a kurkumou.
  5. Podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 10 minut.
  6. Přidáme sceděnou cizrnu a vše spolu krátce prohřejeme.
  7. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *