18. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit jednoduchým a chutným receptem na kuřecí korma s cizrnou. Tato tradiční indická specialita spojuje jemné kuřecí maso s aromaticko-kořeněnou cizrnou, která dodá jídlu pikantní chuť. S naším receptem snadno připravíte lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu. Podívejte se na naše kroky a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kormy
- 1 plechovka cizrny
- 2 rajčata
- olej
- sůl, pepř, kari, kurkuma
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme.
- Přidáme kormu a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme nakrájená rajčata a dochutíme kari a kurkumou.
- Podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 10 minut.
- Přidáme sceděnou cizrnu a vše spolu krátce prohřejeme.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.