1. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s cizrna banánu
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté kuřecí korma s exotickou kombinací cizrny a banánu. Skvělá chuťová harmonie v jednom pokrmu. Originální recept, který si zamilujete!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (na kostkách)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce korma koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400g cizrny (odceděné)
  • 2 banány (oloupané a nakrájené na kolečka)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezůstanou sklovité.
  2. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme korma koření, kurkumu, kmín, sůl a pepř a promícháme.
  4. Přidáme cizrnu a necháme vařit asi 10 minut, dokud se maso neprovaří a cizrna nezměkne.
  5. Po chvíli přidáme banány a promícháme, necháme vařit ještě dalších pár minut.
  6. Pokud je pokrm příliš suchý, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  7. Pokrm dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *