29. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný a exotický recept na kuřecí kormu? Naše variace s císařským kořením vám rozhodně zaručí nezapomenutelný chuťový zážitek! S příjemnou kombinací křupavého kuřecího masa, plného aromatických koření a jemně nasládlé omáčky, tento recept je ideální volbou pro milovníky pikantního jídla. Připravit ho je snadné a bude jistě ohromit všechny vaše hosty. Nechte se inspirovat naším receptem na kuřecí kormu s císařským kořením a připravte si skvělé jídlo plné exotických chutí.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce koření císařským
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- sůl a pepř podle chuti
- 200 ml smetany na vaření
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kousek kuřecího masa, osolte a opepřete. Smažte, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte koření císařským, koriandr, kmín, kurkumu a garam masalu. Promíchejte a smažte ještě asi 2 minuty.
- Přilijte smetanu na vaření, promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka neprojde chuťovou změnou.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, prodloužte vaření.
- Kuřecí korma podávejte s rýží nebo indickým chlebem. Ozdobte čerstvým koriandrem.