15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na kuřecí korma s bazalkou! Tento tradiční indický pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky a díky přidání čerstvé bazalky získáte jedinečnou chuťovou kombinaci. Sledujte náš recept a připravte si lahodné kuřecí korma s bazalkou doma.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 hrnek krému
- čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka osmažíme nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažíme dozlatova.
- Přidáme všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, papriku, sůl a pepř) a krátce podusíme.
- Zalijeme kuřecím vývarem a necháme vařit, dokud maso není měkké.
- Přilijeme krém a necháme provařit, až omáčka zhoustne.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokrm podáváme posypaný nasekanou čerstvou bazalkou.