15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na kuřecí korma s bazalkou! Tento tradiční indický pokrm jistě potěší vaše chuťové buňky a díky přidání čerstvé bazalky získáte jedinečnou chuťovou kombinaci. Sledujte náš recept a připravte si lahodné kuřecí korma s bazalkou doma.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 hrnek krému
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka osmažíme nakrájené kuřecí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, papriku, sůl a pepř) a krátce podusíme.
  4. Zalijeme kuřecím vývarem a necháme vařit, dokud maso není měkké.
  5. Přilijeme krém a necháme provařit, až omáčka zhoustne.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Pokrm podáváme posypaný nasekanou čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *