30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s basmati rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí korma s basmati rýží je lahodný indický pokrm, který vás okouzlí svou kombinací exotických chutí a vůní. Tato receptura vám poskytne krok za krokem jednoduché instrukce, jak připravit dokonale dochucené až kořeněné kuřecí korma s dochutí indickými kořením. Společně s aromatickou basmati rýží vytvoříte nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Následujte tento recept a vychutnejte si jedinečnou indickou kuchyni přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koření korma
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g krému fraiche
  • čerstvý koriandr na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme ho dozlatova.
  4. Přidáme mletý koriandr, kmín, kurkumu, koření korma a červený pepř. Směs důkladně promícháme.
  5. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, dokud se maso neudělá a omáčka zhoustne.
  6. Přidáme krém fraiche a promícháme. Pokud je potřeba, přisolíme a opepříme.
  7. Omáčku necháme krátce povařit a pak ji podáváme s basmati rýží.
  8. Před podáváním můžeme jídlo ozdobit čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *