5. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí korma servírované na nadýchaných a lahodných naanšíkových plackách. Tento recept vám přinese exotickou chuť Indické kuchyně přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce korma koření
- 200 ml smetany ke šlehání
- Naanšíkové placky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte osušené kuřecí maso nakrájené na menší kousky a za stálého míchání opékejte dozlatova.
- Přisypte korma koření a promíchejte, nechte probublat asi 1 minutu.
- Přidejte nakrájenou papriku a podlijte smetanou. Dochutíme solí a pepřem.
- Nechejte provařit asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Naanšíkové placky ohřejte podle návodu a naplňte je připravenou kuřecí omáčkou.
- Podávejte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou.