21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí kořeněné ratatouille s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí kořeněné ratatouille s bazalkou – tradiční francouzské jídlo s moderním nádechem. S čerstvými zeleninami a dochucenými bylinkami se jedná o skvělý pokrm plný chuti a vůně. Naučte se tento recept a překvapte své blízké originalitou a kvalitou přípravy jídla.

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Čerstvá bazalka na dochucení
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, baklažána a rajčata.
  4. Přidáme tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 15 minut.
  5. Před podáváním posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *