21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí kořeněné ratatouille s bazalkou – tradiční francouzské jídlo s moderním nádechem. S čerstvými zeleninami a dochucenými bylinkami se jedná o skvělý pokrm plný chuti a vůně. Naučte se tento recept a překvapte své blízké originalitou a kvalitou přípravy jídla.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Čerstvá bazalka na dochucení
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, baklažána a rajčata.
- Přidáme tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 15 minut.
- Před podáváním posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.