24. 12. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté kuřecí kousky plněné kvalitním švýcarským sýrem gruyère a obalované v křupavé strouhance – to je recept na lahodné kuřecí kordon bleu. Nechte se hýčkat chutí a vyzkoušejte tento oblíbený pokrm, který potěší všechny milovníky dobrého jídla. S námi se naučíte, jak připravit dokonalý kordon bleu jednoduše a rychle. Ukažte své kuchařské umění a připravte si tento skvělý pokrm pro své blízké!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky šunky
- 4 plátky gruyére sýra
- 1 šálek strouhanky
- 1 vejce
- 1/2 šálek mouky
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Rozřízněte kuřecí prsa tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy vložte plátek šunky a plátek gruyére sýra.
- V misce rozklepněte vejce a v jiné misce smíchejte strouhanku s moukou a dochuťte solí a pepřem.
- Obalujte každé kuřecí prso nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve směsi se strouhankou.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte kuřecí kordon bleu z obou stran dozlatova.
- Hotová křupavá kordon bleu můžete podávat s vařenými bramborami nebo salátem.