24. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí kordon bleu s gruyére
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté kuřecí kousky plněné kvalitním švýcarským sýrem gruyère a obalované v křupavé strouhance – to je recept na lahodné kuřecí kordon bleu. Nechte se hýčkat chutí a vyzkoušejte tento oblíbený pokrm, který potěší všechny milovníky dobrého jídla. S námi se naučíte, jak připravit dokonalý kordon bleu jednoduše a rychle. Ukažte své kuchařské umění a připravte si tento skvělý pokrm pro své blízké!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky gruyére sýra
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/2 šálek mouky
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Rozřízněte kuřecí prsa tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy vložte plátek šunky a plátek gruyére sýra.
  2. V misce rozklepněte vejce a v jiné misce smíchejte strouhanku s moukou a dochuťte solí a pepřem.
  3. Obalujte každé kuřecí prso nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve směsi se strouhankou.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a smažte kuřecí kordon bleu z obou stran dozlatova.
  5. Hotová křupavá kordon bleu můžete podávat s vařenými bramborami nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *