1. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí kordon bleu
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí kordon bleu je oblíbeným pokrmem, který spojuje křupavé kuřecí maso s plátky slaniny a kouzlem syrové nádivky. Tento recept je dokonalou kombinací lahodnosti a jednoduchosti, která vám přinese chvíle gastronomického potěšení. S jemnými kořeněními a kvalitními surovinami se toto jídlo stane skutečnou pochoutkou pro vaše chuťové buňky. Buďte svůdními kuchaři a připravte si tento klasický kuřecí kordon bleu, který zanechá vaše hosty ohromené.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra (např. eidam nebo ementál)
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí prsa opláchněte a osušte. Rozkrojte je na polovinu, ale ne úplně – vytvořte „kapsu“.
  2. Do každé „kapsy“ vložte plátek šunky a sýra. Uzavřete kuřecí prsa a přitiskněte okraje, aby plnění zůstalo uvnitř.
  3. Na mělkém talíři smíchejte mouku se solí, pepřem a paprikou podle chuti.
  4. Na jiný talíř rozklepněte vejce a rozšlehejte je vidličkou.
  5. Na třetím talíři si připravte strouhanku.
  6. Každé kuřecí prso nejprve obalte v mouce, potom ponořte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Ujistěte se, že je prso ze všech stran dobře obalené.
  7. Ve velké pánvi zahřejte olej a vyklaďte do něj obalená kuřecí prsa. Smažte z obou stran do zlatova.
  8. Změřte si teplotu uvnitř kuřecího masa – měla by dosáhnout alespoň 75 °C.
  9. Vyjměte kordon bleu z pánve a nechte na ubrousku okapat přebytečný olej.
  10. Servírujte teplé spolu s přílohou dle vašeho výběru, např. bramborovou kaší, rýží nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *