18. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí kokosová polévka Tom Yum
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se vaše chuťové buňky oslovit exotickou a ‌lahodnou ⁤kuřecí kokosovou polévkou Tom ​Yum. ⁢Tento tradiční thajský⁣ recept spojuje bohatý ⁤kuřecí⁣ vývar ⁢s kokosovým mlékem, šťavnatými kousky kuřecího masa‍ a exotickými‍ kořeními, jako je citronová ⁤tráva,‌ zázvor a koriandr. Připravte‍ si skvělou exotickou pochoutku přímo v⁣ pohodlí vaší kuchyně a dopřejte si chuťovou orgii. Snažte se dodat ‍jedinečný a zvýrazňující popis, ​který bude mít⁤ vysoký⁣ potenciál přilákat čtenáře.

Suroviny

  • 500g‌ kuřecího masa nakrájeného na​ kousky
  • 400ml kokosového⁣ mléka
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 červená‍ paprika ‍nakrájená na ​proužky
  • 3⁤ stroužky česneku nasekané
  • 1​ středně velká cibule nakrájená na plátky
  • 2‍ rajčata nakrájená na ‍čtvrtky
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru⁤ nastrouhaného
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce ​limetkové šťávy
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi opečeme‌ kuřecí ⁤maso⁤ dozlatova⁣ a odložíme ​stranou.
  2. V hrnci smícháme kokosové mléko‍ s kuřecím vývarem a ⁤přivedeme k varu.
  3. Přidáme‌ papriku, česnek,⁢ cibuli, rajčata⁤ a zázvor a vaříme asi 5 minut.
  4. Přidáme opečené kuřecí maso, ⁤rybí omáčku ⁢a limetkovou šťávu a ⁢vaříme ‌dalších 5 minut.
  5. Hotovou polévku podáváme ⁣posypanou nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *