18. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se vaše chuťové buňky oslovit exotickou a lahodnou kuřecí kokosovou polévkou Tom Yum. Tento tradiční thajský recept spojuje bohatý kuřecí vývar s kokosovým mlékem, šťavnatými kousky kuřecího masa a exotickými kořeními, jako je citronová tráva, zázvor a koriandr. Připravte si skvělou exotickou pochoutku přímo v pohodlí vaší kuchyně a dopřejte si chuťovou orgii. Snažte se dodat jedinečný a zvýrazňující popis, který bude mít vysoký potenciál přilákat čtenáře.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 400ml kokosového mléka
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 středně velká cibule nakrájená na plátky
- 2 rajčata nakrájená na čtvrtky
- 2 lžičky čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi opečeme kuřecí maso dozlatova a odložíme stranou.
- V hrnci smícháme kokosové mléko s kuřecím vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme papriku, česnek, cibuli, rajčata a zázvor a vaříme asi 5 minut.
- Přidáme opečené kuřecí maso, rybí omáčku a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut.
- Hotovou polévku podáváme posypanou nasekaným koriandrem.