18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí kebab s rýží a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kuřecí kebab s rýží a šafránem, který si zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný pokrm plný orientálních koření a vůní. Připravte si kuřecí maso naložené v marinádě, podávané s křupavým kebabem a šťavnatou rýží ochucenou šafránem. Skvělá kombinace chutí, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte návod a bavte se při vaření!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (např. prsa)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mletého skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • 200g dlouhozrnné rýže
  • šafránové nitky
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na malé kostky nakrájejte kuřecí maso, cibuli a stroužky česneku.
  2. V míse smíchejte maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, skořici, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. V hrnci uvařte rýži podle obvyklého postupu. Přidejte šafránové nitky do vroucí vody, aby rýže získala bohatou žlutou barvu.
  4. Předehřejte gril nebo pánvi a osmažte kuřecí maso dozlatova.
  5. Smažte rýži na pánvi asi 5 minut, dokud nebude řádně ohřátá.
  6. Servírujte kuřecí kebab s rýží a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *