18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kuřecí kebab s rýží a šafránem, který si zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný pokrm plný orientálních koření a vůní. Připravte si kuřecí maso naložené v marinádě, podávané s křupavým kebabem a šťavnatou rýží ochucenou šafránem. Skvělá kombinace chutí, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte návod a bavte se při vaření!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (např. prsa)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky mletého skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- 200g dlouhozrnné rýže
- šafránové nitky
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na malé kostky nakrájejte kuřecí maso, cibuli a stroužky česneku.
- V míse smíchejte maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, skořici, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- V hrnci uvařte rýži podle obvyklého postupu. Přidejte šafránové nitky do vroucí vody, aby rýže získala bohatou žlutou barvu.
- Předehřejte gril nebo pánvi a osmažte kuřecí maso dozlatova.
- Smažte rýži na pánvi asi 5 minut, dokud nebude řádně ohřátá.
- Servírujte kuřecí kebab s rýží a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.