7. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí kašička s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná kuřecí kašička s houbami je lahodným pokrmem, který potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickými houbami, které dodají jídlu bohatou a plnou příchuť. S ořechovou kašíčkou a jemně dochuceným vývarovým základem, je tato kašička skvělým způsobem, jak si dopřát výživný a chutný oběd nebo večeři. Připravte si tento jednoduchý, ale zároveň vydatný recept a potěšte své smysly.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 250 g hub (šampiňóny, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany ke vaření (opcionálně)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  3. V hrnci rozpálíme olej a na něm zpěníme cibuli a česnek.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není zlatě hnědé ze všech stran.
  5. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  6. Přidáme nakrájené houby do hrnce k masu a smažíme, dokud houby nezmenší svůj objem a nezačnou se lehce ruměnit.
  7. Přilijeme kuřecí vývar, zamícháme a přivedeme k varu.
  8. Pak snížíme teplotu a necháme vařit 15-20 minut, dokud maso není měkké a houby jsou zcela hotové.
  9. Pokud chceme, můžeme přidat smetanu ke vaření a na mírném ohni povařit dalších 5 minut.
  10. Na závěr zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a promícháme, dokud se omáčka nezahustí.
  11. Pokrm dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  12. Při servírování ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *