30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kuřecí kari s rýží? Naše chuťově bohatá a aromatická verze tohoto tradičního jídla je jednoduchá a rychlá k přípravě. Navíc se jedná o vynikající zdroj proteinů, vitamínů a minerálů. Využíváme šťavnaté kousky kuřecího masa smíchané s lahodnou směsí koření a bylinek, která vytváří bohatý a lahodný základ pro tento tradiční indický pokrm. Podáváme s provoněnou rýží a toto jídlo se stane vaší novou oblíbenou večeří. Připravte si směs kari koření a vyzkoušejte tento jednoduchý a úžasně chutný recept na kuřecí kari s rýží ještě dnes!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek, papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zprudka zezlátlé ze všech stran.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a smažte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte kari koření a promíchejte. Po chvíli přidejte kokosové mléko, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Vařte dalších 10-15 minut, dokud maso není zcela uvařené a omáčka je zahustená.
  7. Servírujte kuřecí kari s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *