30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kuřecí kari s rýží? Naše chuťově bohatá a aromatická verze tohoto tradičního jídla je jednoduchá a rychlá k přípravě. Navíc se jedná o vynikající zdroj proteinů, vitamínů a minerálů. Využíváme šťavnaté kousky kuřecího masa smíchané s lahodnou směsí koření a bylinek, která vytváří bohatý a lahodný základ pro tento tradiční indický pokrm. Podáváme s provoněnou rýží a toto jídlo se stane vaší novou oblíbenou večeří. Připravte si směs kari koření a vyzkoušejte tento jednoduchý a úžasně chutný recept na kuřecí kari s rýží ještě dnes!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek, papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zprudka zezlátlé ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a smažte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte kari koření a promíchejte. Po chvíli přidejte kokosové mléko, osolte a opepřete podle chuti.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Vařte dalších 10-15 minut, dokud maso není zcela uvařené a omáčka je zahustená.
- Servírujte kuřecí kari s vařenou rýží.