1. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí kari s kokosovým mlékem – Vyzkoušejte náš lahodný recept na exotické kuřecí kari, které vás okouzlí svou chuťovou kombinací. Měkké kousky kuřecího masa se vaří v kokosovém mléku se zázvorem, česnekem, kari kořením a dalšími aromatickými ingrediencemi. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm přináší výrazné exotické chutě, které potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Rychlý a snadný recept, který si zamilujete!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Do hlubší pánve nebo hrnce přidejte olej a rozehřejte ho na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho dozlatova z každé strany.
- Přidejte kari koření a promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Po chvíli přidejte do hrnce kokosové mléko a nechejte vařit na střední teplotu přibližně 15-20 minut, dokud se omáčka nezahuší.
- Počasí dochucujte solí a pepřem dle chuti.
- Kuřecí kari podávejte s vařenou rýží nebo naan chlebem.