25. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutný recept na kuřecí kari s bambusovými výhonky, ideální jídlo pro milovníky asijské kuchyně. Připravte si u sebe doma toto exotické kari, které kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa, křupavé bambusové výhonky a bohatou směs koření. Návod krok za krokem, seznam ingrediencí a praktické tipy najdete v našem receptu! Ideální pro rodinné obědy nebo večeře, garantujeme, že si každý pochutná.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna), nakrájeného na kousky
- 1 plechovka bambusových výhonků (asi 200 g)
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekaný
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce oleje
- 2-3 lžíce kari koření
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Na ozdobu: čerstvý koriandr nebo jarní cibulka
Postup
- V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte olej a restujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není maso skoro uvařené.
- Přisypejte kari koření a smažte další 1 minutu, aby se aroma uvolnilo.
- Přidejte nakrájenou papriku a bambusové výhonky a míchejte, dokud zelenina mírně nezměkne.
- Zalijte kokosovým mlékem, přidejte cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a vařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud se kari trochu nezredukuje a maso není úplně měkké.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem nebo dalším kari kořením.
- Před podáváním posypte jídlo nasekaným čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou.
- Podávejte s vařenou rýží nebo chlebem naan.